SSS

Önemli SORULAR

DÖVME SONRASI BAKIMI NASIL OLMALIDIR ?

Dövme teniniz ile beraber nefes alan canlı bir sanat türüdür. Bu nedenle her canlı gibi bakım ve ilgi ister sevgili dostum J

Dövme sanatçısı dövmeyi yaptıktan sonra bepanthen plus, bepanthol baby, vaseline ya da farklı kremlerle dövmenin üzerini saracak şekilde dövmeyi nemlendirir ve medikal bant ile sarar.

Bandaj 2 saat kadar sonra açılıp antibaktriyel jel ve sabunlarla ılık su ile yıkanır. Yıkanan dövme yumuşak bir havlu ile (tek kullanımlık havlu olmasını öneriyoruz.) nazik ve soft hareketlerle kurulanır. Dövmeyi kuruladıktan sonra yine nazik bir biçimde dövmenin üzerine masaj yaparak ince bir krem tabaka yapılır.

Bu krem ve bantlama işlemini 4-5 saatte bir yapmalısınız. Özellikle dövmenin nemli kalması bu aşamada oldukça önemlidir. Yatarken bant ile sararsanız gece dövmeyi kaşımanın önüne geçmiş olursunuz. Aynı zamanda bant kremin nemli kalmasını sağlar ve tahriş olmanın önüne geçer.

Dövmeyi kaşımaktan kaçının, kaşınırsa dövmeyi tokatlayarak kaşıntısını dindirebilirsiniz.

PİERCİNG BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Piercing bakımı bölgeye göre farklılık gösterebilir.

Piercing yapıldıktan sonra genellikle günde 3 defa Batticon ile temizlenmesi önerilmektedir.

Ortalama bakım süresi 1 haftadır. Tamamen iyileşme süreci 4-5 ay kadar sürmektedir. Bu süreçte ilk kullanılan takının değiştirilmemesi gerekmektedir. İlk kullanılan takı için cerrahi çelik veya titanyum önerilmektedir.

Bu süreçte kesinlikle takıya ve piercing bölgesine dokunulmaması önem arz etmektedir. Takıya dokunmak keloid oluşumunu tetikleyebilir.

Bahsi geçen titanyum veya cerrahi çelik takılar iddia edildiği gibi hareket ettirilmezse vücuda yapışmaz. Eğer takı vücuda yapışma gösteriyorsa bu durum da ya takının yanlış takılmasından ya da kullanıcının gerekli hijyeni göstermemesinden kaynaklanmaktadır.

Piercing yapıldıktan hemen sonra duş alınabilir, yara kapalı bir yara değildir fakat havuz gibi kapalı sulara en az 1 hafta girilmemesi önerilmektedir. Denize girmek ise iyileştirici bir yönde olduğundan tavsiye edilir.

DÖVME ACITIR MI?

Baştan söyleyelim ki dövme bölgesine göre artacak ya da azalacak şekilde acıtır. Aşağıdaki vücut haritasında hangi bölgenin ne kadar acıdığı gösterilmektedir.

Buna karşın dövme acısı tolore edilebilecek düzeyde bir acıdır.

Bundan önce dövme alkol bazlı boyalarla yapıldığından çizme işlemi yapıldıkça yaraya alkol zerk etmekten ötürü acı daha da artıyordu. Fakat teknolojinin gelişmesi ile bitkisel ve su bazlı boyalar bu acıyı daha da azaltmaktadır.

Dövmenin yapılması esnasında acıyı tetikleyen ya da dindiren etmenler vardır. Tam bu noktada dövme sanatçısının profesyonelliği ortaya çıkmaktadır. Dövme yapılması esnasında yaranın nemlendirilmesi, dövme yapılan bölgenin doğru bir biçimde gerilmesi, dövme bölgesini traşlama zamanı gibi bir çok etken acıyı azaltıp artırabilir.

DÖVMEMDEN MEMNUN DEĞİLİM, BAŞKA BİR DÖVME İLE ÜZERİNDEN GEÇİLEBİLİR Mİ? (COVER-UP NEDİR?)

Uzun zaman geçtikten sonra dövme güneşin etkisi ile silikleşebilir, dövmenizden sıkılabilir veya yeni bir model geliştirmek isteyebilirsiniz.

Bu noktada dövme sildirmekten başka bir seçenek olarak cover-up dövmeler kendisini göstermektedir.

Dövme kapatılabilir fakat dövme kapama işlemi meşakkatlidir. Yoğun pigmentli boyalar tercih edilip, sizi tasarım açısından oldukça sınırlamaktadır.

Her dövme kapanmaz, bazı dövmeleri kapama öncesinde lazer işlemi gerekebilir.

Bu noktada yine dövme sanatçısının becerikli olması iyi bir cover up işlemi yapabilmeniz için olmazsa olmazdır.

DÖVME YAPTIRMAK GÜVENLİ MİDİR?

Vücudunuza yara vererek gerçekleştirilen bir işlem olduğu için dövme konusunda insanların güvenlik endişeleri olabilir. Dövme stüdyosunun sterilizasyona dikkat etmesinden, kullandığı ekipmanlara kadar bir dizi güvenlik unsuru bulunmaktadır. Eğer güvenilir bir dövme stüdyosuna giderseniz ve bütün bakım kurallarını uygularsanız dövme yaptırmak son derece güvenli bir işlemdir.

Fakat dövme sanatçısına karşı medikal durumunuzla ilgili dürüst olmanız sizin güvenliğiniz açısından da önem arz etmektedir.

DÖVME FİYATLARI NASIL OLUŞTURULUR?

Sanat alış-verişi yapmanın belirli zorlukları vardır. Üretilen sanat eseri fiyatının oluşturulmasında sanatçı ile sanatı satın almak isteyen kişinin o sanat eseri üzerinde bir fikir birliğine varması önemlidir. Burada üretilen sanatın ne kadar ücret ile üretileceğine yönelik belirli parametreler belirlemek gereklidir.

Dövme sanatında fiyatı belirleyen parametreler; dövme tasarımı, dövme ebatı, dövmenin uygulanacağı bölge, renkli-renksiz olması gibi unsurlardır. Fiyat almak isterseniz buradan talep doldurabilirsiniz.

Sanatçılardan dövme fiyatı alırken dikkat edilmesi gereken bir takım görgü kuralları vardır. Bu kurallar sanatçı ile müşteri arasındaki ilişkinin güzel bir biçimde kurulması için önemlidir.

Öncelikle aklınızda bir tasarım yoksa ve tasarım netleştirmeye çalışıyorsanız bunu lütfen mesajlaşarak yapmayın ! Bir kahvemizi içmeye stüdyoya uğrayın ve bizimle tanışın. Tasarımınız ve sizinle iş birliği yapmak için daha istekli oluruz 😊

Dövme fiyatı almak için bize yazmaktan ziyade öncelikle form doldurmanız sizin dövmenizi ciddiye almamızda büyük bir opsiyondur.

Biliyoruz pazarlık sünnettir 😊 Fakat dövme sanatçısını pazarlık konusunda zorlamanız işleri hiç ama hiç kolaylaştırmıyor.

Dövme deri estetiğidir, estetiğin de ucuzuna kaçılmaz sevgili dostum. Tabi ki ücret çok önemli bir realitedir. Fakat hayatın boyu taşıyacağın bir dövme için doğru kararı vermende fiyat en belirleyici unsur olmamalı.

Aktardığımız bu standartlarda gelişen bir süreçte hepimiz fazlasıyla mutlu ve sizinle diyalog kurmaya istekli oluyoruz.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DÖVME YAPIMI NASIL OLUR?

2019 yılı Mart ayı itibariyle tüm Dünya’ya yayılan Covid-19 enfeksiyonu hayatın bir çok alanında etkili olmuştur. Bu süreç dövme yapımında da bir takım endişeleri beraberinde getirmiştir. Pandemi sürecinde dövme yapımının güvenli bir biçimde ilerletilmesi için stüdyonun sterilizasyona dikkat etmesi, maske, dezenfektan ve ateş ölçücü ile tedbir alması ve dövme sanatçısının ve müşterisinin mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. Sizler de tedbirleri sıkı bir biçimde işletmeyen dövme stüdyolarını uyarın ve gitmekten kaçının.

DÖVME YAPILIRKEN KİŞİDEN KİŞİYE HASTALIK BULAŞIR MI?

Dövme özel iğnelerle deriye yara vererek deri altına boya zerk etme işlemidir. Bu nedenle doğası gereği bazı sağlık önlemlerinin alınması her dövme stüdyosunun vazifesidir. Dövme stüdyosunda kullanılan iğnelerin yeniden kullanılmaması, boyaların tek kullanımlık tüplerde kullanımı, dövme set-up larının streçlenmesi ya da sedye örtüsü ile kaplanması gibi önlemlerin alınması takdirde kandan kana bulaşan hastalık riskinin önüne geçilmiş olur. Dövme stüdyolarının bu önlemleri almasını ve dövme müşterilerinin bu önlemleri alan stüdyoları tercih etmelerini hararetle tavsiye ediyoruz.

İYİ BİR DÖVME İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Dövme kişiye özel bir sanat türüdür. Bu nedenle vücudunuzda taşıyacağınız dövmenin sizi ve kişiliğinizi yansıtmanıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Tasarım belirlerken iyi bir ön araştırma yapmak size yardımcı olacaktır.

Bundan sonraki aşamada dövmenin yerinin iyi belirlenmesi gerekir. Her dövme her bölgede çarpıcı durmaz sevgili dostum. Doğru tasarımın doğru bölge tercihi ile çalışması çokça mühimdir.

Bir başka değişken ise dövmenin ebatıdır. Siz minimal bir dövmeyi realistik bir ebatta yaparsanız hayati bir hata yapmış olursunuz. Tasarımdaki denge ve orantı ilkesinden şaşmıyoruz asla.

Bir diğer unsur ise uyumluluk ilkesidir. Dövmenizin teniniz ile uyumlu olması da önemlidir.

Dövme yaptıracağınız stüdyo ve sanatçının doğru seçilmesi çok önemlidir. Her sanatçının farklı bir dövme işleme metodu vardır. İstediğiniz dövmenin istediğiniz şekilde işlenebilmesi için dövme sanatçısının pörtfolyosuna göz atmanızda fayda var.

Sağlık ve sterilizasyon olmazsa olmazdır. Dövmenin yapılacağı yerin steril ve temiz olmasına takıntı gösterebilirsiniz.

DÖVME MODELİ SEÇİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Dövme deride yaşayan, canlı, dinamik ve radikal bir sanat türüdür. Bu nedenle dövmen seçiminde belirli noktalara dikkat etmek ileride pişman olmamanız için oldukça önemlidir.

Öncelikle anlam takıntınızın olup olmadığını kendinize sorun. Sizce vücudunuzda taşıyacağınız dövmenin güzel durması mı önemli yoksa anlamlılığı mı ?

Tüm sanat türlerinde kendini gösteren bu ayrışma sizin de bakış açınızla oldukça ilgilidir. Eğer siz biçime içerikten daha çok önem veriyorsanız biçim odaklı bir dövme tercihi yapmanız yararınıza olacaktır.

Dövme modeli seçerken güzel bir araştırma yapmak çokça önemli sevgili dostum. İş olsun diye vücuduna şekil yaptırmana kimse itiraz edemez fakat belirli bir zaman sonra dövmeni sevmeyi bırakırsan epey üzülürsün. Bu nedenle mümkünse dövme kompozisyonları yapmalı, bir sonraki dövmenizi bile düşünmelisiniz.

Model seçiminde iyi uygulamacıların örneklerini de araştırmak çokça faydalıdır.

YAZ AYLARINDA DÖVME YAPTIRILABİLİR Mİ? BİR AY GÜNEŞE ÇIKMAMAK GEREKİYOR MU?

Elbette ki dövme yaz-kış-bahar ayırt etmeden icra edilebilecek bir türdür. Fakat deri estetiği uygulamalarında (örneğin dermapen gibi) güneşten koruma yükü doğmaktadır. Dövme için de durum budur. Yaz ayında dövme yaptırdığınız takdirde güneşten korumanız gereklidir. Ömrünüz boyu vücudunuzda taşıdığınız dövmenin ilk 2 haftalık bakım sürecini doğru yönetmek çok çok önemlidir.

DÖVME ALERJİK BİR DURUM OLUŞTURUR MU?

Dövme deriyi boyayan, dışarıdan bir kimyasal madde ile uygulaması yapılan bir sanat türü olduğu için alerjik reaksiyonlar açısından da ele alınması gerekmektedir. Dövme yaptıracak kişinin deri hastalıkları riski varsa mutlaka doktordan görüş alması, kendisi için tehlikeli bir durum oluşacaksa dövmeden uzak durması tavsiye edilmektedir.

DÖVME YAPTIRIRKEN YAŞ ÖNEMLİ MİDİR?

Küçük yaşlarda dövme yapmanın bir çok sakıncalı durumu vardır. Bunlardan bazıları mental bazıları fiziksel sakıncalardır. Bu nedenle stüdyo olarak 18 yaş altındaki kişilerin dövme yaptırmaması gerektiğini düşünüyoruz.

DÖVME YAPTIRDIKTAN HEMEN SONRA DUŞ ALINABİLİR Mİ?

Dövme teknolojisinin gelişmesinden önce dövme yaptırdıktan hemen sonra suya girmenin dövmede deformasyonlara neden olduğu bilinmektedir. Fakat gelişen dövme teknolojileriyle bu durum değişmiştir. Dövme bakımı prensipleri içerisinde ılık su ile dövmenin temizlenmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Fakat dövme yaptırdıktan sonra kaynar su ile duş almayı tavsiye etmiyoruz.

DÖVMENİN RENKLERİNDE BOZULMA YADA SOLMA OLURMU?

Bu soruya hemen kestirme cevap verelim, evet dövme bakımı doğru bir biçimde yapılması renklerde solma, formda bozulmalar görülebilir. Hatta renkli realistik dövmelerin güneşten ömür boyu korunması gereken bir şey olduğu söylenir.

Dövme sizinle beraber nefes alıp yaşayan bir türdür. Bir çiçek gibi bakım ve dikkat ister. Dövme yaptıracaksanız bu detayı hesap etmeniz gereklidir.

Yaz aylarında güneşten kaçınmanın yanında solaryumdan da kaçınmak gereklidir. Solaryum dövmenin formunu ve renklerini bozabilen bir uygulamadır.

DÖVME YAPTIRDIKTAN SONRA VÜCUT GELİŞTİRMEK SORUN OLUR MU?

Aşırı kilo alımı ve kaybında dövmenin formunda bozulmalar olabilir fakat vücut geliştirmenin doğal akışında dövmede bozulmalar yaşanmayacaktır. Burada orantılı ve doğal kilo alımı en önemli belirleyicidir.

DÖVME YAŞ SINIRI NEDİR?

Dövmenin yaş sınırı 18’dir. Bir estetik operasyon gibi dövme de reşit olma şartı aramaktadır. Bu nedenle 18 yaş altı kişilerin dövme taleplerini ailelerinden izin alma suretiyle yapmaları tavsiye edilir. Fakat yineliyoruz ki 18 yaş altı kişilerin dövme yaptırmalarını tavsiye etmiyoruz.

Başka sorunuz var mı?